FAQ

Hur mäter ni att era insatser ger resultat?

Vi arbetar löpande med bland annat individbaserad systematisk uppföljning. Inom ramen för detta följer vi upp våra insatser, upplevelsen utav dessa men också uppföljning av de satta mål som är gällande.

Vilka metoder arbetar ni utifrån?

Inom Ungdomsstödet är det viktigt att arbeta utifrån evidensbaserade metoder. De metoder vi arbetar med är i det systematiska arbetet är KBT (Kognitiv beteendeterapi), MI (Motivational interviewing), A-CRA (Adolescent Community Reinforcement Approach), ock KSL (Kriminalitet som livsstil).

Vad ingår i timkostnaden för era uppdrag?

För öppenvård

  • Samtliga kostnader hänförliga till uppdraget inkluderas
  • Ingen extra ersättning utgår för till exempel administration, arbete utanför kontorstid, telefonsamtal för exempelvis bokning av möten, dokumentation, drogtester, droganalyser, extra personal/dubbelbemanning, förberedelser, inslussning, jour/beredskap, tolk, resekostnader, restid för personal.

För boendelösningar med stöd

  • Varierar då innehåll styrs av följande:
    • upphandlingens krav
    • målgruppens behov
    • insatsens syfte

Vad har personalen för kompetens?

Hos Ungdomsstödet har samtlig personal minst 2 års eftergymnasiala utbildningar med inriktning mot socialt arbete, ex socialpedagogik, beteendevetenskap, socionom. Verksamheten har också personal med KBT steg 1 samt certifierad handledare. Merparten av personalgruppen har flerårig arbetslivserfarenhet av målgruppen. Verksamheten har bedrivit dokumenterat arbete sedan 2012.

Hur ser bemanningen ut?

Personalgruppen är anpassad efter verksamhetens karaktär och behov. Jour finns tillgänglig dygnet runt för våra verksamheter och de klienter som nyttjar dem.

Hur arbetar ni med individens delaktighet?

Vi arbetar löpande med individbaserad systematisk uppföljning (ISU) som bland annat har i syfte att bidra till verksamhetsutveckling och förbättring utifrån den som våra verksamheter är till för. Vi genomför därför kontinuerliga upplevelse-, förtroende och trygghetsundersökningar i form av klient- och brukarenkäter. Genom möjliggörande av klientens delaktighet kan individanpassning av vårt stöd och våra insatser ske och kunskapen som delges verksamheterna från individen bidrar till löpande kvalitetsutveckling av verksamheterna.